Sakariasbråten i Maridalen

Sakariasbråten ligger vest for Vestbråten i skogsbrynet ut mot Skarselva. Stedet var opprinnelig en husmannsplass under Nordbråten, og den første husmannen som bodde her het sikkert Sakarias. Han må ha ryddet plassen en gang i begynnelsen av forrige århundre. Stua her er neppe fullt så gammel. Den er delt i to rom, stue og kjøkken, og er tatt godt vare på. Maridølene kaller for øvrig stedet bare for «Sakris». Kilde: Maridalens venner.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Okt 2015

Veien på østsiden av Skarselva

Av Anka Nordenborg

Denne veien er den eldste av de to veiene opp til Øyungen. Den ble bygget i 1908 i forbindelse med byggingen av den nåværende Øyungsdammen.

27 Okt 2015

Solnedgang ved Øyungen

Av Anka Nordenborg

Flott solnedgang ved Øyungen i Maridalen.

27 Okt 2015

Solnedgang over Ringerike

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten over Ringerike litt nordøst for bommen ved Jaklefoss er formidabel, og den, sammen med en av årets bedre solnedganger, forsinket hjemturen til fotografen betraktelig. Steinsfjorden og Tyrifjorden er lette å kjenne igjen, og det er vel Gaustatoppen som ruver omtrent rett under kondenstripa litt til høyre for midten av bildet. Men dette var stunden til å nyte, så får bestemmelsen av åser og fjell komme en annen gang med bedre lys og klar luft.