Køllen: med tørrgran på taket

På orienteringskartet «Køllen» fra 2008 er alle hytter og hytteruiner tegnet inn. Der er det tegnet stier til de fleste av dem. Slik er det ikke lenger i 2015. Dette er en av de stiløse hyttene, som tydeligvis ikke har vært i bruk på noen år. Treet kom med slik kraft at det brakk, slåene på inngangsdøren ble revet ut av festene, og hele hytta er nå så skjev at det ikke er mulig å åpne eller lukke dørene. Enda en hytte i fritt forfall, og det var ikke den eneste jeg oppdaget denne dagen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Des 2006

Køllen: utsikt fra den sydligste «kaffidoktorhytta» 2006

Av Odd Tore Saugerud

Nå har hele sydveggen falt sammen, og det er enda mer åpent enn på bilde nr. 20976 fra desember 2013. I 2006 var vegg og vindu for det meste fortsatt på plass, og da tok solnedgangen seg slik ut gjennom vinduet.

01 Des 2015

Køllen: den sydligste «kaffidoktorhytta» 2015

Av Odd Tore Saugerud |

Bilde nr. 18064 viser den sydligste kaffidoktorhytta slik den var i desember 2006. På de ni årene som har gått siden da har forfallet grepet om seg. Nå har hele brannmuren rast sammen, og skorsteinen står fritt fra hytta. Det er ikke mye stabilitet mot sidekrefter lenger, og med et skikkelig snøfall kan mesteparten av det som fortsatt står oppreist, legge seg i løpet av vinteren.

01 Des 2015

Skøyting i Garsjølia

Av Harald Udnæseth |

Totenåsløyper har nå brukbare forhold for skøyting mellom Torsætra og Anfinnsætra (Garsjølia), en strekning på om lag 5 km. Det er foreløpig ikke nok snø til å legge spor.