Mildværet har tæret på snøen på Skullerud

Men det ligger en tynne stripe med snø igjen. Kanskje kuldegrader til helgen kan gi påfyll av snø. Bildet er fra webkameraet på Skullerudstua.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Des 2015

Utsikt mot Tyrifjorden

Av Odd Tore Saugerud

Rokkemyrfjellet i sydvest tar mesteparten av utsikten mot Tyrifjorden (Storfjorden). Bak dette skimtes på venstre side Storøya, og, til høyre for midten, sydenden av Røyselandet. Av fjorden er ytterkantene mot Vest-Modum (Finnemarka), mot utløpet ved Vikersund og mot Øst-Modum og Holleia fortsatt synlige.

09 Des 2015

Gyrihaugen i gyllen kveldssol

Av Odd Tore Saugerud

Selve solnedgangen denne kvelden ble ikke av de mest spektakulære, men sollyset var ganske sterkt og gyllent. En sjekk av fargekomponentene i bildet viste lite annet enn rødt og gult. Til venstre Gyrihaugens karakteristiske profil, med Forsvarets anlegg på toppen i silhuett. Lyset traff en av parabolantennene slik at den så ut som en sterk lyskaster, også synlig på dette bildet for den som har god skjerm.

09 Des 2015

Utsikt mot snødekt Norefjell

Av Odd Tore Saugerud

På Høgåsen ligger det noen hytter i overgangen til bratta mot sydvest. Eierne har vært meget bevisste på å holde de beste utsiktene frie fra skog. Her ser vi mot et snødekt Norefjell. På Høgåsen var det ikke snø, og de store myrene hadde fortsatt ikke tele som bar en mann. Men Damtjern hadde blankt isdekke.