Grønn jul på Krokskogen

I mangel av sne får en trøste seg med at det er gode muligheter for flotte fotturer i Marka nå. Her er et parti fra den vakre stien fra By til Holmevassbu. Den slynger seg nydelig gjennom terrenget, og er lys til inne i skogen å være, selv på 1. juledag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

25 Des 2015

Holmevassbu

Av Erik Unneberg |

Fin tur til fots på Krokskogen i dag. Et par varmegrader, og ganske bart i terrenget - kun litt is her og der. Bildet er tatt fra der blåstien fra By kommer inn på skogsbilveien ved Holmevassbu. Dette er ikke den opprinnelige hytta hvorfra radiostasjonen Meton ble operert fra høsten 1943, for den befant seg omtrent 100 meter fra dagens Holmevassbu (bildet), og er for lengst revet, se bilde nr. 20660. Til venstre i bildet ser vi skiltet som er satt opp til minne om radiostasjonen. Teksten på skiltet finner du på bilde nr. 20659.

25 Des 2015

Uryddig terreng langs Gupuelva

Av Odd Tore Saugerud

Fra utløpet fra Fløyta og ned til Semsvannet renner Gupuelva for det meste i en nokså trang dal, med bratte sider med skrenter. Enkelte steder er det også bra med vindfall, som her rett ovenfor fossen på bilde nr. 24718. Ikke umulig å ta seg frem, det tar bare lengre tid.

25 Des 2015

Enda en foss i Gupuelva

Av Odd Tore Saugerud |

Fortsatt grønn vinter, og fine forhold for turer til fots i Marka. Regnværet på julaften sørget for bra vannføring i bekker og flomelver. Tveiterfossen i Gupuelva hadde vokst kraftig siden tirsdag, så en tur oppover langs elvas østside lokket. Denne ca. fire meter høye fossen et stykke ovenfor Tveitersaga, bilde nr. 22694 og bilde nr. 22695, er en av flere mellom Svensrud og Tveiterfossen.