Julehilsen fra Vestmarka

Her en liten status fra Store Sandungen i Vestmarka. Skulle gjerne sendt en mer vinterlig julehilsen enn dette, men det kan fortsatt bli en fin vinter.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Des 2015

Neste gang blir i 2034

Av Odd Tore Saugerud

I dag tidlig var det helt klart mot vest og en flott fullmåne. I seg selv nok til å hente frem kamera med teleobjektiv, men denne dagen var ganske spesiell: fullmåne i løpet natta 1. til 2. juledag. Forrige gang var i 1977, mener å huske at det regnet da, neste gang blir i 2034. På bildet er månen i ferd med å gå ned over Eineåsens forlengelse mot vest. Den hvite bygningen i nedre høyre hjørne er Fram Helsrehab, tidligere Sjømennenes Helseheim, den hvite flekken i åsen over denne er søylen til det trigonometriske punktet ved Solfjellstua.

25 Des 2015

Grønn jul på Krokskogen

Av Erik Unneberg |

I mangel av sne får en trøste seg med at det er gode muligheter for flotte fotturer i Marka nå. Her er et parti fra den vakre stien fra By til Holmevassbu. Den slynger seg nydelig gjennom terrenget, og er lys til inne i skogen å være, selv på 1. juledag.

25 Des 2015

Holmevassbu

Av Erik Unneberg |

Fin tur til fots på Krokskogen i dag. Et par varmegrader, og ganske bart i terrenget - kun litt is her og der. Bildet er tatt fra der blåstien fra By kommer inn på skogsbilveien ved Holmevassbu. Dette er ikke den opprinnelige hytta hvorfra radiostasjonen Meton ble operert fra høsten 1943, for den befant seg omtrent 100 meter fra dagens Holmevassbu (bildet), og er for lengst revet, se bilde nr. 20660. Til venstre i bildet ser vi skiltet som er satt opp til minne om radiostasjonen. Teksten på skiltet finner du på bilde nr. 20659.