Et våpenlager tyskerne aldri fant

I 1944 gjemte Milorg-folk våpen oppunder Åmotkollane. Ifølge beretningene skal det ha vært to våpenlagre. Det ene, kalt "kjelleren" lå på en fjellhylle ca. 150 meter nord for veien sør for Aurevann. I dag kan man se rester av dette lageret, som også er en post for geocacherne. Det andre lageret er det vi ser rester av på bildet. Det ligger høyere opp i ura.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

26 Des 2015

Julehilsen fra Vestmarka

Av Eyvind Wang

Her en liten status fra Store Sandungen i Vestmarka. Skulle gjerne sendt en mer vinterlig julehilsen enn dette, men det kan fortsatt bli en fin vinter.

26 Des 2015

Neste gang blir i 2034

Av Odd Tore Saugerud

I dag tidlig var det helt klart mot vest og en flott fullmåne. I seg selv nok til å hente frem kamera med teleobjektiv, men denne dagen var ganske spesiell: fullmåne i løpet natta 1. til 2. juledag. Forrige gang var i 1977, mener å huske at det regnet da, neste gang blir i 2034. På bildet er månen i ferd med å gå ned over Eineåsens forlengelse mot vest. Den hvite bygningen i nedre høyre hjørne er Fram Helsrehab, tidligere Sjømennenes Helseheim, den hvite flekken i åsen over denne er søylen til det trigonometriske punktet ved Solfjellstua.

25 Des 2015

Grønn jul på Krokskogen

Av Erik Unneberg |

I mangel av sne får en trøste seg med at det er gode muligheter for flotte fotturer i Marka nå. Her er et parti fra den vakre stien fra By til Holmevassbu. Den slynger seg nydelig gjennom terrenget, og er lys til inne i skogen å være, selv på 1. juledag.