Øvre våpenlager ved Ørretfaldet

I den opprinnelige teksten til bilde nr. 24724 spurte Erik Unneberg om noen kunne bekrefte at bildet viste det øvre våpenlageret til Milorg (gruppe 13313, «Lommedalstroppen») oppunder Åmotkollane (ved Ørretfaldet). Mitt bilde viser den steinkonstruksjonen jeg fant på grunnlag av en beskrivelse lommedøling og lokalhistoriker Odd Joachim Olsen ga meg ved to anledninger. I denne forbindelse synfor jeg steinura grundig. Det er uten tvil samme steinkonstruksjon som på Eriks bilde, så da burde funnet være bekreftet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

20 Des 2015

Husmannsplassen Askelia under Ramsåsen

Av Odd Tore Saugerud |

Helt inntil lysløypa vest for jordene på Jordbru, ca. 50 meter nord for stien opp Kantebakk, ligger tuftene etter husmannsplassen Askelia. To ruiner, en tydelig i venstre side av bildet, og en mindre tydelig bak treet nær høyre side. Bebodd og drevet fra før 1863 til litt etter 1900 av bygselsmann Erik Svenske. Huset ble solgt til nedrivning i 1910 og flyttet til Levrejordet under Kolsås. Kanskje av interesse for den som ferdes i i lysløypa?

27 Nov 2011

Østre Purvollen 2011: forfallet i gang, men ikke tydelig ennå

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet viser at allerde i 2011 hadde svillstokken i stuedelen råtnet opp fullstendig, men denne skaden overså vi den gang. Ellers var bygningene i tilsynelatende brukbar stand. Overbygget over inngangspartiet var i orden så sent som i oktober 2014. På driftsbygningen har en av bølgeblikkplatene på taket blåst av det siste året, så taket lekker og råteskader er uungåelige også der.

30 Nov 2015

I eventyrskog over Revlikollen

Av Kjersti von Krogh

Vi går inn i adventstiden på barmarksføre, men det er et flott alternativ til snødekket mark å gå på grønn mose i den naturvernete skogen over Revlikollen og Slengfehøgda (412 moh.). Og bak mosekledde kjempesteiner dukker det opp både tusser og troll i denne villmarka, så min firbente turkamerat, Milo, er stadig på vakt!