Jul på Jordbærhaugen

Jordbærhaugen har stått tom i noen år nå, men i 2015 kom rehabiliteringen godt i gang, og nå er det nye leieboere. I blågråtimen og med et tynt nysnølag gir røyk fra pipa og varmt innelys litt gammeldags julekortstemning.

Jul på Jordbærhaugen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Des 2015

Romjul 2015: Godbekken går fortsatt åpen og telen bærer ikke på myrene

Av Odd Tore Saugerud

Godbekkdalen er best kjent for sitt mosegrønne urskogpreg, men er også verdt et besøk når den er kledd i hvitt. Ikke greit å krysse dalen når bekken fortsatt går åpen og telen ikke bærer på myrene, men med omveier og forsiktig tuehopping kan man holde seg tørrbent. Her begynner lyset å preges av at blåtimen er underveis.

28 Des 2015

Romjul 2015: gråvær og snødryss over Øvre Blanksjø

Av Odd Tore Saugerud

Vi har rundt juletider en tradisjon med å ta en tur til Øvre Blanksjø og Godbekkdalen. Selv om tiden er omtrent den samme hvert år, så er forholdene og inntrykkene forskjellige hver gang. Denne gangen var det gråvær, begynnende blåtime, -3 °C og ca. 3 cm nysnø på bakken. Snøen fikk trær og vindfall til å stå tydelig ut fra bakgrunnen. Vannet var tydeligvis ikke helt frosset til da snøen kom vel ett døgn tidligere, og isen var nok langt fra sikker.

28 Des 2015

Tørrvoksføre i Sørkedalen

Av Erik Unneberg |

Fotografen valgte skøyteski i rundløypen i Sørkedalen i dag, men det var også gode muligheter for de som beveget seg i klassisk stil. Nysneen hadde bedret forholdene, og selv om det var litt isete et par steder, var det tørrvoksforhold. Gradestokken viste -3 °C.