I spektakulære omgivelser

Litt blå himmel, tåke, en sol som skimtes gjennom tåken - og snøtunge trær. I et spektakulært landskap som dette må man bare stanse opp og forevige det hele.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

28 Jan 2016

Nysnø i høyden

Av Kjersti von Krogh

Nesten påskestemning i høydedragene i Lillomarka, hvor nattens nedbør var kommet som ca. 10 cm nysnø over 350 moh. Fra Linderudseterhøgdenes høyeste punkt på 381 moh. var det i dag vakker, klar utsikt gjennom snødekte trær mot Haukåsen og "golfballen" på toppen av radarstasjonen (357 moh).

26 Jan 2016

På tråkkede spor i skogsløypen ved Nordre Kjerrmostjern

Av Aina Grymyr

På tirsdag lå det enda noe snø igjen i skogsløypene i Østmarka, og de måtte benyttes før det varslede regnværet. Det var mye mindre snø på rundturen fra Bysetermåsan via Vangen enn forventet, og de beste forholdene var det mellom Vangen og Løkensetermyrene. Her hadde det ikke vært maskinprepareringen på 2 uker, men ivrige Østmarkinger har holdt skiløypene åpne gjennom myrlandskapet her. Bildet er tatt i løypekrysset ved Nordre Kjerrmostjern, like sør for Askevannet.

26 Jan 2016

På Skijeger-postjakt før snøen forsvinner for denne omgang

Av Aina Grymyr

Østmarka OK plasserer hver vinter ut 15 poster i Østmarka ifm. tur-orienteringen Skijeger'n. Post 13 ligger rett ved lille Vælsputten, mellom Kløftetjern og Løkensetermyrene. Her var det bare å forsiktig følge skitråkket over sørenden av vannet bort til posten, før turen fortsatte nedover Paradisdalen og Skjelbreia tilbake til bilen ved Bysetermåsan. Nå er nok dessverre denne løypen regnet bort...