Sesongens definitivt siste skitur i Marka

Etter flere dagers mildvær med regn, var denne 20-meters isvull i løypa rett vest for Lille Oppkuvvann det eneste som var å finne av snø. Det ble gjennomført totalt 14 km skigåing på denne av de to ivrige vårskiløperne som hadde syklet inn fra Damtjern denne fine maidagen. Etterpå ble skiene tatt med på syklene tilbake, noe som markerer en definitiv slutt på skisesongen 2015/16.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

16 Mai 2016

Ennå litt vinter ved Steinbutjern

Av Torgeir Stenstad |

Stort sett bart også i traktene rundt Ringkollen, men ved Steinbutjern måtte vi trille i de siste restene av is og snø.

13 Mai 2016

Fylkesgrense ved Bjørneputten

Av Oddbjørn Mantor

Her ved Bjørneputten øverst i Bjønnputtdalen ligger snøen lenge, og med ned mot null grader om natten, blir den liggende noen dager til. Vi står akkurat i Ringerike, mens selve fylkesgrensen går omtrent midt over Bjørneputten ifølge kartet. Her går skiløypa fra Mosjøen til Store Sinnera om vinteren, og i sommerhalvåret er det trillesti her, slik at man kan sykle fra Ringkollen, rundt Gjerdingen til Oslo.

15 Mai 2016

Stedvis flotte forhold langs Oppkuvvann

Av Fredrik Gade |

Med litt velvilje kan man fortsatt skryte av to kilometer sammenhengende skiføre i løypa på sørsiden av Oppkuvvanna. 1. pinsedag ble denne lengden brukt til å gå totalt seks mil på ski av noen ivrige milslukere som hadde tatt skiene på sykkelen fra Sørkedalen skole helt opp til øverst i Kjagdalen hvor naturreservatet begynner. Rett nord for Langtjern finner man skiføret. Bildet er tatt litt vest for krysset hvor skiløypa går ned på Store Oppkuvvann, rett før solnedgang.