Våpenlageret på «Kjelleren på hylla» ved Ørretfallet

I den bratte lia mot Kolletuppen hadde Milorg under krigen to våpenlagre. Bilde nr. 24724 og bilde nr. 24736 viser det øvre lageret, som lå i steinur. Men det mest kjente lageret, «Kjelleren på hylla», fant vi ikke senhøsten 2015. Men i dag fant jeg det, etter et ganske langvarig og nøye søk på hyllene øst for Vesleelva. Gropa mellom steinen, noen rustne blikkbiter og et galvanisert (lufte)pipeelement viser at dette var lageret. Bilde nr. 25669 gir noen hint om hvor det er og hvordan man kan komme seg dit.

Våpenlageret på «Kjelleren på hylla» ved Ørretfallet

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

31 Mai 2016

I sommer er Åmodtsdammen grønn

Av Odd Tore Saugerud

Det er sommervannføring i Vesleelva fra Aurevann nå, bare nok til å fylle bunnutløpet i Åmodtsdemningen. Så nå er Vesleelva igjen elv gjennom Åmodtsdammen slik som den var før den ble demt opp, og slynger seg gjennom et grønt landskap. En stor kontrast til bilde nr. 20980, da dammen var full og det var foss over overløpet på demningen.

31 Mai 2016

Over vollen på Fagerliseter

Av Torgeir Stenstad

En fantastisk kveld i Marka den siste dagen i mai, og etter en tung sykkeltur fra Sørkedalen via Sandungen, er målet for turen nådd. Her er ennå rester av seterlivet i Marka, og det er belønnet med en kjentmannspost.

28 Mai 2016

Bever i Katnosa?

Av Steinar Kjærnsrød

Eller mennesker som ikke ble ferdig med hogsten?