Ny flatehogst ved idylliske Kringla

Kringla med sine hvite vannliljer og omkransning av hvite bjørker må være et av Markas mest idylliske vann og også et av de mest fotograferte. På dette bildet mangler bjørkene. I stedet ligger et beverfelt tre i vannet i forgrunnen, felt for en god stund siden. Flatehogsten på motsatt side av vannet ved veien til Svarten er derimot helt ny. Ikke vakker, men som bilde nr. 25874 viser, fikk den den gamle tømmerrenna av jern frem i dagen over et langt stykke.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

10 Aug 2016

Sander gård sett fra nord med Solemskogen i bakgrunnen

Av Odd Tore Saugerud

Alle bilder av Sander gård i Markadatabasen ser ut til å være tatt fra syd, så for avvekslingens skyld kommer det her et bilde tatt fra nord. De fleste bygningene og en mengde traktoregg og landbruksmaskiner er gjemt bak trærne til høyre i bildet. I bakgrunnen Solemskogen og enda et kraftig bygeværsområde.

10 Aug 2016

Den daglige ettermiddagsbygen over Maridalsvannet

Av Odd Tore Saugerud

For tiden leverer været etter mottoet «hver dag minst sin regn- eller haglbyge», og det merkes godt i Marka, som nå er mer enn gjennombløt. Dagens smaksdråper ved Sander var store og kalde, men heldigvis få. Kornet begynner å modnes, og det er lite legde her. Lenger vest var det verre.

10 Aug 2016

Stasjon for måling av vannføring i Grytebekken

Av Odd Tore Saugerud

Etter at Damputtbekken, Grytebekken og noen andre, mindre bekker har gått sammen, måles vannføringen rett ovenfor veibrua. I dette området lå også husmannsplassen Sanderstua. I dag var vannstanden 0,7 meter over bunnen av overfallet.