I 2005 var dette en litt trolsk skogsidyll, se bilde nr. 14601, men i 2011 kom det midt i et flatehogstområde og ble en gjengroingsdam omgitt av kvist, se bilde nr. 14597. Og nå, i 2016, har naturen fått anledning til å utfolde seg fritt omkring det. I sol og med blå himmel ser det ganske vakkert ut, men «personligheten» er fullstendig forandret. Tilgroingen fortsetter med gras og vannplanter. Selve flatehogstområdet har tørrkvist under et tett dekke av bregner og bringebærkratt, og begynner å bli vanskelig å passere. Utviklingen videre blir spennende. Jeg vil følge den opp med passende mellomrom.
TweetDette er et nærbilde av hogstfeltet på bilde nr. 25867. Flatehogsten har avdekket jernrenna fra der den krysset Smeddalen og videre østover. Omfattende kanthogst langs veien til Svarten har gjort at renna også er synlig nærmere Svarten. Om jeg finner et kart hvor rennetraséen er tegnet inn, går det gjerne mot et lite prosjekt om renna og fløtingen fra Svarten til Langlivannet.
På toppen, men bak vardesteinen, står fastbolten som er selve trigpunktet, med beslagene til trigtårnets ben og de siste rester av selve tårnet rundt seg. I bakgrunnen henger fortsatt kjentmannsposten fra 2010-12, og lengst i bakgrunnen kan Oslofjorden skimtes.
Selv om selve toppen sett fra Høgflaka er helt gjemt av trær, er det et ganske bart parti som rager opp over de fleste tretoppene når man først kommer opp dit. Her er utsikten mot syd, mot Oslofjorden og Nesoddtangen med Sunnaas, med Tryvannstårnet og masta til venstre i bildet.