Midtodden 2016: klart til avsløring av startposten

Det er tradisjon at startarenaen rundt startposten og utskytingsrampen for Kvikk Lunch er inngjerdet av sikkerhetshensyn. Her er Haug og Øverli klare til å kutte forankringen. Selve utskytingen kom dessverre heller ikke i år på bildebrikken, selv om fotografen hadde funnet en «trygg» plass helt inntil og foran et tre: Rett før utskyting ga en dame fotografen en kraftig dult i ryggen og beskjed om å flytte seg. Slikt blir det ikke bilder av. Kanskje bedre lykke neste gang om to år, dette var minst mitt tredje forsøk.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Sep 2016

Midtodden 2016: med Nordmarkskartet som bakteppe

Av Odd Tore Saugerud

Lanseringen av Kjentmannsmerket for 2016-19 hadde fått besøk av markavisesanger Jørn Simen Øverli, som fremførte en minikonsert med markaviser. Øverli er både visesamler og sanger, og hadde funnet frem til sanger som omhandlet mange tidligere kjentmannsposter. Både han, og konferansier og leder av kjentmannskomitéen Kåre Haug høstet velfortjent bifall.

04 Sep 2016

Midtodden 2016: lansering av Kjentmannshåndboka 2016-19

Av Odd Tore Saugerud |

I dag var det lansering av Kjentmannshåndboka 2016-19 på tuftene etter Midtodden øst for Maridalsvannet. Programmet startet kl. 12.00, men allerede kl. 10.20 begynte parkeringsplassene i området å bli fulle, og det var kø for å kjøpe den nye boka. Her er køen i ferd med å avta, for nå er det bare syv minutter til programstart. Som alltid blid og hyggelig betjening fra Skiforeningen.

03 Sep 2016

Utsikt over Gjerdingen

Av Odd Tore Saugerud

Utsikten fra dette hogstfeltet på nordsiden av Gjerdingen er vel den mest fotograferte av vannet. Dette bildet er tatt nokså nøyaktig fem år etter at bilde nr. 14682 ble tatt, og med noe videre vidvinkelobjektiv. Løvkratt og nyplantinger har ikke kommet ordentlig i gang med å vokse opp ennå. Bilde nr. 13254 viser vinterutsikten herfra.