Lauvputten ved Karidalsveien: slipplass for Milorg D13

Langs Karidalsveien rett nord for Lauvputten står dette skiltet om fallskjermslipp til Milorg D13. Den aktuelle delen av D13 hold til i Lurikoia ved Båhus-Branntjern, se bilde nr. 25972.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

06 Sep 2016

Snøploghøgda: et uvanlig, men treffende navn

Av Odd Tore Saugerud |

Etter å ha tråkket opp bakkene til Snøploghøgda, har jeg ingen problemer med å forstå at brøytepraksisen med hesteplog ga opphav til navnet. Les mer om dette i Kjentmannshåndboken 2016-19, og prøv selv på sommerføre!

05 Sep 2016

Svartvannsåsen: utsikten fra trigonometrisk punkt 323 moh.

Av Odd Tore Saugerud

Etter å ha rotet rundt i terrenget rundt hjemmefrontshytta en times tid (uten GPS), var det godt å komme opp fra det tilgrodde og gjemte til åpent lende og utsikt igjen. Svartvannsåsen er kalt Kjekstadmarkas Besseggen, og her var det kjentmannspost i perioden 1992-94. Besseggen er vel å ta noe hardt i, men utsikten er fin og når helt til Jonsknuten.

05 Sep 2016

Krubba: en merkelig terrengformasjon

Av Odd Tore Saugerud

Sydvest og nedenfor Knappenålsmyr ligger det en myr, på orienteringskartet kalt Krubba. Her finnes denne terrengformasjonen, som kanskje kan minne om en ubåt i overflatestilling. Stien fra Knappenålsmyr til myra ved hjemmerfrontshytta går i sydenden av denne.