Bjørnebekken og badekulpen

Her speiler de begynnende høstfargene seg i den oppdemte badekulpen. Selv om det var sommerlig temperatur denne ettermiddagen, fristet ikke et bad her.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Sep 2016

Tomta ved Raabes gamme

Av Odd Tore Saugerud

I dette området bygget brødrene Raabe i sin tid en gamme med noen ekstra bekvemmeligheter. På bildet er det en koie av nyere dato til venstre, kalt «Koja» ifølge skilt på veggen ved inngangen. Den mørke steinvarden midt i bildet er ikke en varde, men en peis murt i naturstein. Den var i sin tid inne i gammen, og er nå det eneste sporet etter den. Til høyre speiler skogen seg i en liten dam. Dette er badekulpen som ble demt opp i Bjørnebekken, som renner forbi.

12 Sep 2016

Klemblokka ved Taubanehytta

Av Odd Tore Saugerud

Fortsett stien, og du kommer til en hylle med utsikt inn i en noe videre og enda brattere kløft. Her har en større steinblokk kilt seg fast. Jeg hadde tatt med tau, men familierådet besluttet at dette ikke var dagen å gå ned under den, sleipt som det var på steinene.

12 Sep 2016

Høykastbolten og en rest av taubanen

Av Odd Tore Saugerud

Vel nede kløfta ligger det rett i mot en rest av taubanen, et dobbelt drev og palhjul. Stien videre passerer denne. Snur du deg, kan du se rett mot Høykastbolten som er kilt fast i en nabokløft til den du kom ned.