Alnaparken: en grønn lunge i et industrområde

Alna er et av Oslos sju vassdrag. Hovedkilden er Alunsjøen (Alnsjøen) i Lillomarka, og den ender etter 17 km i Oslofjorden i Middelalderparken. Vannkraften i elva var viktig i industrialiseringen av Oslo. Etter for det meste å ha vært innelukket og usynlig i rør, har det de senere årene blitt gjort en stor innsats for å åpne den igjen og gjøre den tilgjengelig for folk. Alnaparken på Furuset er et område med urskog i ravinene langs elvebredden, gressletter og hagemarksskog, og egen salamanderdam. I en steinsetting i parken er en av periodens kjentmannsposter plassert, kanskje som lokkemat for turer langs Alna. Det er god grunn til å bruke tid på mer enn å kvittere på posten.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Sep 2016

Spolert utsikt

Av Petter Heim

Det er ikke rare utsikten Knut Holmann har så lenge utbedringen av Kadettangen pågår!

25 Sep 2016

Søndagstur til Gupu

Av Erik Unneberg

Gupu i Vestmarka fikk mange turfolk på besøk i dag. Det var 17 varmegrader på septembers siste søndag, så været kunne ingen klage på.

25 Sep 2016

Høstmorgen på Vensåsseter

Av Erik Unneberg

Vensåsseter var en av de siste i Marka som var i drift, men stedet er nå mest kjent som et populært serveringssted og turmål for skiløperne. Men også på en litt høstgrå morgen sent i september har stedet sin sjarm.