Helt på grensen

Elgsrudtjern kunne vært en idyll, men grenser til det motsatte på grunn av mengder av hjortelusfluer som på en fuktig mandag var i skikkelig angrepsposisjon! Men ved dette sydligste punktet i Oslo fylke ligger en glemt merkefuru som i år er beæret med kjentmannsmerkepost, så da trosser vi disse blodsugende fluene.

Helt på grensen

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Sep 2016

Oppover langs Alna: prestegårdshage i 1880-talls stil

Av Odd Tore Saugerud

Til Grorud kirke hører Grorud prestegård, eller Nedre Grorud gård som den opprinnelig het. Gården var kjent for sin vakre hage, og som del av Groruddalssatsningen er den restaurert tilbake til slik den så ut midt på 1800-tallet. Den ligger helt inntil Alna, og har flere idylliske rasteplasser, en av dem med egen fontene.

26 Sep 2016

Oppover langs Alna: erodert til nakent grunnfjell

Av Odd Tore Saugerud

Øvre Alna renner for det meste gjennom løsmasser med tett kratt på sidene. På enkelte strekninger har den erodert vekk løsmassene, og elva renner på nakent grunnfjell, ganske dekorativt ved liten vannføring og begynnende høstlig løvfall.

26 Sep 2016

Oppover langs Alna: Kalbakken bru

Av Odd Tore Saugerud

Kalbakken bru ble bygd omkring 1790 og er en av landets eldste bevarte tørrmurte steinhvelvbruer. Den var en del av den Trondhjemske Kongevei. Forsterket slik at den tåler dagens biltrafikk, og fredet i 1999.