Høstlig ettermiddag ved Skjennungen

Høsten har kommet et godt stykke på vei inne ved Skjennungen. Mange av bjerketrærne har allerede mistet flesteparten av bladene. Det blåste litt i dag, mens temperaturen lå på ca. ti grader.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Sep 2016

Blir det fisk i dag?

Av Erik Unneberg |

Disse to hadde kommet inn til Skjennungen for å fiske. Men om det ble napp, vites ikke.

28 Sep 2016

Trehørningen, gammelt og forfallent båthus og sunken båt

Av Odd Tore Saugerud

Ved høy vannstand i Trehørningen står det store båthuset ved Trehørningsdemningen i vann, slik at båtene kan lagres på vannet, se bilde nr. 19639. Nå når huset er tørrlagt, er det ikke vanskelig å se hvor forfallent det er. Nedenfor det ligger en sunken båt godt inne i gjørma. Den har nok ligget der lenge. Dette er en helt annen type båt enn prammen i Kampesetervika: lang og forholdsvis smal, med spiss stevn. Dessverre er akterparten begravet. Nå kom lommedalsregnet tilbake, og det ble en meget våt retur til By. Min kone kunne rapportere om strålende sol og kortermet antrekk på DNTs seniortur til Solfjellstua på samme tid. Lommedalen har sitt eget værlag!

28 Sep 2016

Trehørningsdemningen, bunnluke med damhus

Av Odd Tore Saugerud

Trehørningsdemningen har bare overløp og en regulerbar bunnluke for tapping av reservoaret, ingen fløtningsluke eller stuss for rørledning. Det antyder at i alle fall etter 1924 har Trehørningen bare vært et vannreservoar. Suset fra elva nedenfor tydet på at laveste vannstand, – 4,5 meter – fortsatt ikke er nådd.