Orienteringsløpere på kjentmannspost

Mens jeg puslet rundt ved posten, kom det flere folk på besøk. Det var Anders Nordberg, ikke ukjent norsk eliteløper, og Laura Leiboma, Latvia, nå Nydalen, hvor Anders er trener. De tok runden Tverrsjøen – Langvassbrenna – cella ved Seksputthøgda – cella ved Svartvann – Svartvannshøgda – Tverrsjøen. Litt uvant med kart i målestokk 1 : 50 000?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

28 Okt 2016

Milorgcelle i Styggdalen

Av Odd Tore Saugerud |

Milorgcella i Styggdalen rett under Seksputthøgda lå på en ganske smal og utilgjengelig hylle i bratt terreng. Samme mønster som cella ved Svarttjern. Ikke så rart, for det var de samme folka fra Jevnaker som bygde cellene og holdt til der. Her er tomta, med restene av en vedkomfyr, og det tradisjonell og lite prangende minnesmerket i rustfritt stål. I bakgrunnen er den søndre myra i Styggdalen, en dal med stupbratte, men tilvokste sider, og bløte myrer i bunnen.

25 Okt 2016

En litt merkelig ruin

Av Odd Tore Saugerud

Der terrenget begynner å flate ut før Bårhaug gård, ligger denne ruinen et godt stykke vekk fra Tøla. To rom, det ene med lange pinneskruer på hver side av det som kan ha vært en inngang eller luke, det andre med et betonglokk med netting som armering. På siden et rør med kappe og en mulig aksel til en ventil, utenfor muren ligger enda en rørbit av samme type. Kan dette ha vært bassenget til et lite vannverk som fikk vann fra demningen? Søk på Internett gir ingen svar.

25 Okt 2016

Fossen nedenfor demningen i Tøla

Av Odd Tore Saugerud

Nedenfor demningen er det en ganske fin ca. 18 meter høy foss hvor elven renner over glattskurt svaberg. Det er ingen spor etter rørledninger, renner eller verksbygninger hverken her eller lenger nedover langs elva. Demningen er synlig nær øvre bildekant.