Stien til koia ved Dølerud

Koia ligger i tett skog, og er ikke synlig før du står der. Som bildet viser, er det en tydelig sti dit. Eller rettere sagt, det er en sti forbi den. Opprinnelig var vel dette en tømmervei for hest, ganske fint planert i den bratte åssiden. Nå er den helt grasdekket eller vokst igjen, og det er ikke lett å se starten på den.

Stien til koia ved Dølerud

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

26 Nov 2016

Interiør i koia ved Dølerud

Av Odd Tore Saugerud

Koia er ikke bare lav, den er ganske primitiv også. Inngangsdøra er så liten at man må krype inn. Inne er det rot og meget innestengt lukt som dominerer. Even Saugstad sier at dette er "Hermundkoia", med 1976 innrisset i sokkelen til ovnen, og bygget av ungdommer tilknyttet speideren på Nordstrand. Jeg kan ikke huske at den har sett ny ut, men muligens har tak og endevegg mot øst fått plastdekke i den tiden jeg har kjent til den.

26 Nov 2016

Koia ved Dølerud

Av Odd Tore Saugerud

I åssiden ved Dølerud ligger denne gamle og lave koia. Med sikt mot Dølerud, men usynlig derfra. Takket være orienteringskartene har vi kjent til den siden 1970/80-tallet. Nå har forfallet kommet så langt at det er på tide å dokumentere den før den begynner å rase sammen.

01 Nov 2016

"Bukk" fra oven", bukk" fra bunnen

Av Per Sørhaug |

Denne skulpturen fant vi i Øvre Blanksjø.