Utsikt fra vestre rygg på Ringiåsen

Med stup på både øst- og vestsiden av Ringiåsen skulle man tro at utsikten derfra burde være fin og vid, men også i stupene klorer skogen seg fast. Fra vestre rygg er dette den beste utsikten mot Ramsåsen og Jordbru i vest.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Mai 2017

Kløfta mellom østre og vestre rygg på Ringiåsen

Av Odd Tore Saugerud

Fra bebyggelsen i Bærum ser Ringiåsen ut som en ganske skarp og smal åsrygg øst for Ramsåsen. I virkeligheten består den av to åsrygger, skilt fra hverandre med en stiløs kløft med stup, myr og urskog med tallrike vindfall. Bildet viser nordenden av kløfta. Her traff jeg en tåket høstdag i 2013 på elg og elgjegere, og ble beordret vekk.

03 Mai 2017

En merkelig steinkonstruksjon

Av Odd Tore Saugerud

I den ganske bratte lia opp fra Fram Helserehabiliteringssenter, før Sjømennenes Helseheim, stikker denne store steinkonstruksjonen ut. På toppen er det en svanehals (bøyd lufterør), og i enden mot Fram en mur med jerndør. Utførelsen tyder på et gammelt vannreservoar for Fram, men noen vannkilde eller vannsig er ikke synlig.

03 Mai 2017

Utsikt fra Kikkut

Av Odd Tore Saugerud

Fra Busop vest for Rykkinn går det en fin oppmurt gammel vei i retning Solfjellstua. I den store svingen ved Busophula tar en tydelig sti av mot øst, merket Kikkut. Den ender på et lite platå ved tuftene etter en hytte. Der er det bygget to gapahuker, og utsikten derfra er vid. Her ser vi en sektor mot sydvest, med Søndre Kolsås, Nesoddtangen, Oslofjorden og Tanumplatået med Kirkerudbakken. På fjorden har danskebåten akkurat startet dagens reise.