En forlatt beverhytte ved Halssjøen

Langs vannet begynte det å bli spor etter tidligere beveraktivitet, og etter hvert dukket også beverhytta frem. Tydelig forlatt, og ganske oversvømt. Kanskje ble byggingen startet før vannet ble oppdemt på 1950-tallet. Beveren hadde også gjort en grundig ryddejobb langs Milorgløypa, der den går på land etter Halssjøen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Jun 2017

Énmannskoie ved Halssjøen

Av Odd Tore Saugerud

I området vest for Halssjøen viser både Kartverkets kart og lokalt turkart at det finnes et stinett. Men det var før, det. Nå er det bare utydelig rester igjen. I forsøket på å følge stien langs vannkanten dumpet vi over denne tømmerkoia. Meget forfallen, meget liten, med plass til bare en køye med skumgummimadrass. Utenfor sto restene av en rørstol. Muligens en koie for en fisker fra tiden før Halssjøen ble drikkevann på 1950-tallet, da vannet ble oppdemt og fisking ble forbudt.

27 Jun 2017

Kjentmenn møtes ved Skulerudseter

Av Odd Tore Saugerud |

Snart er det bare minnesmerket som viser hvor Skulerudseter var, se også bilde nr. 23874 fra 2005 og bilde nr. 23873 fra 2015. Tuftene blir mer og mer dekket til av naturen, med vakker blomstereng og, for det meste, tett og mindre vakkert grankratt. Her møtte vi andre kjentmenn fra Sørmarka, og diskuterte Kjentmannsmerkets store betydning for å gjøre folk kjent med markahistorie og vakker natur mens vi foret mygg og klegg.

24 Jun 2017

Padling i Markas indrefilet

Av Nina Didriksen |

Å padle eller gå på ski langs Pershusfjellet betyr å boltre seg i et av de aller fineste områdene i Oslomarka. Her er vi på vei mot dammen sør i Pershusvann. Det var flere padlere å se denne helgen. Noen padler en runde på noen av vannene, mens andre padler hele Nordmarka på langs. En turbeskrivelse finner du i Markadatabasens nyhet nr. 1938.