Krusninger på Vesle Byua

Svak sommervind lager krusninger på Vesle Byua, det nordligste av de to Byua-vannene. Det ligger 422 meter over havet, 4 meter høyere enn Store Byua. Vi ser nordover mot hytteområdet på østsiden av vannet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

04 Jul 2017

Sommerdag ved Store Byua

Av Eivind Molde

Fint å ferdes langs Store Byua på denne flotte sommerdagen. Bildet er tatt i nordenden av vannet.

04 Jul 2017

En dekorativ regnbyge over Eineåsen

Av Odd Tore Saugerud

Yr varslet strålende sol, men cumulusskyer bygget seg opp, og det gikk kraftige regnbyger utover ettermiddagen og kvelden. I solnedgangen kan også en regnbyge være dekorativ. Men denne bygen var ikke bare dekorativ, den var også kraftig og kom raskt over dalen til Kolsås. Fotografen berget seg akkurat i ly 50 meter unna før styrtregnet kom.

04 Jul 2017

En hvalrygg på Knappa

Av Odd Tore Saugerud |

Navnet Knappa er i alle fall spennende, brukes på rundaktige fjellknatter. Postbeskrivelsen på kjentmannsposten i urtiden var «under «A» i Knappa», og den samme i perioden 2004-06. Nå ligger hele topplatået på Knappa mellom 500 og 518 moh., og ingen av de tallrike småkollene der er derfor synlige på turkartet M 1 : 50 000. Når da symbolet som viser postbeliggenheten dekker mesteparten av høydekurven mot syd, og området er dekket av tett skog, var det ikke enkelt å orientere seg frem dit. Mdb-kartet har ekvidistanse 10 meter, og da er noen små prikker synlige. Etter å ha besøkt noen koller som kunne være gode kandidater, kom fotografen til den på bildet, hvor det var graner hvor posten kunne hengt. GPS-koordinatene stemte også tilfredsstillende, og her var også en geocache. Ingen utsikt, bratt umerket tråkk opp fra nord, som endte i et belte av vindfall. Helårspost, men ikke et særlig attraktivt turmål sommerstid, kanskje for selvplagere på ski?