Den andre Cudriosteinen har blitt kjendis

Da vi besøkte den andre Cudriosteinen for nokså nøyaktig tre år siden, var den ikke enkel å finne, se bilde nr. 21936. Nå er den blitt kjentmannspost med bilde og GPS-koordinater, og to veltråkkete stier fører ned til den. Dette bildet er vinklet annerledes for å få med et lite glimt av Svartkulp, som er synlig i bunnen av lysningen mellom granene i venstre side av bildet.

Den andre Cudriosteinen har blitt kjendis

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Jul 2017

Morgenstemning på Gagnumseterhøgda

Av Kjersti von Krogh

Vestbygda på Harestua strekker seg fra bebyggelsen og opp mot Gagnumseterhøgda (465 moh.) og Sørlihaugen (450 moh.). Herfra er det vid utsikt over Harestuvannet og østover langs Romeriksåsene og mot Varingskollen og tårnet i syd.

13 Jul 2017

Oslokveld

Av Erik Unneberg

Utsikten fra Ekeberg mot byen er flott, og tre kvarter etter solnedgang var det fortsatt litt lys igjen på himmelen til at åsene i bakgrunnen kunne ses. Bildet er satt sammen av seks enkeltbilder, tatt med 42 MP fullformatkamera med normalobjektiv (brennvidde 50 mm). Lukkertidene var på seks sekunder, så det var nødvendig å ha kameraet på stativ.

12 Jul 2017

Nitedal Krudtværk: kraftverket fra 1904

Av Odd Tore Saugerud |

Et stykke ovenfor demningen på bilde nr. 27303 lå kraftverket fra 1904. Installert effekt var 100 hk. Bygningen er nå i raskt forfall, og av installasjonene er det bare et stort svinghjul og en sikringstavle igjen. Rørledningen er også vekk. Ikke så rart, for Oslo eksproprierte Ørfiske og ledet vannet derfra i tunnel mot Maridalsvannet, så kraftverket kom aldri i ordentlig drift. Energiproblemet ble først løst da Nittedal kommune fikk elektrisitet fra Kykkelsrudfallet i 1913.