Svartkulp sett fra utløpsbekken

Denne gangen måtte jeg ta Svartkulp nærmere i øyesyn, svermen av stikkefluer og klegg til tross. Et pent og typisk skogstjern, uten noe av den uhyggen man burde fornemme ut fra navnet. I nordenden så det ut til å være et par godt besøkte rasteplasser. Men kanskje det fikk navnet sitt i tåke og mørke?

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

14 Jul 2017

Den andre Cudriosteinen har blitt kjendis

Av Odd Tore Saugerud |

Da vi besøkte den andre Cudriosteinen for nokså nøyaktig tre år siden, var den ikke enkel å finne, se bilde nr. 21936. Nå er den blitt kjentmannspost med bilde og GPS-koordinater, og to veltråkkete stier fører ned til den. Dette bildet er vinklet annerledes for å få med et lite glimt av Svartkulp, som er synlig i bunnen av lysningen mellom granene i venstre side av bildet.

14 Jul 2017

Morgenstemning på Gagnumseterhøgda

Av Kjersti von Krogh

Vestbygda på Harestua strekker seg fra bebyggelsen og opp mot Gagnumseterhøgda (465 moh.) og Sørlihaugen (450 moh.). Herfra er det vid utsikt over Harestuvannet og østover langs Romeriksåsene og mot Varingskollen og tårnet i syd.

13 Jul 2017

Oslokveld

Av Erik Unneberg

Utsikten fra Ekeberg mot byen er flott, og tre kvarter etter solnedgang var det fortsatt litt lys igjen på himmelen til at åsene i bakgrunnen kunne ses. Bildet er satt sammen av seks enkeltbilder, tatt med 42 MP fullformatkamera med normalobjektiv (brennvidde 50 mm). Lukkertidene var på seks sekunder, så det var nødvendig å ha kameraet på stativ.