Trehørningsdemningen 3. august 2017

Forrige bilde fra Trehørningsdemningen, bilde nr. 27130, var fra slutten av mai i år. Nå, litt over to måneder senere, ser det ut til at vannsiden av demningen er ferdig, og at det bygges damhus for manøvrering av bunnluka. Gjenfylt grøft fra nærmeste transformator tyder på elektrisk manøvrering, sannsynligvis fjernmanøvrering. Vannstanden er uforandret siden da. Med lavtrykk og regn i vente fløy både insekter og svaler lavt, og fire av de siste kom med på bildet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Aug 2017

Lett regn ved Svarttjern

Av Erik Unneberg

Svarttjern ligger som en oase midt mellom boligblokkene på Romsås. Tjernet er tilrettelagt for bading, men i dag var det ingen tobente som benyttet seg av den muligheten. Truende skyer og lett regn gjorde bading lite fristende.

02 Aug 2017

Idyllisk ved Lysakerelven

Av Erik Unneberg

Idet solen kom frem, ble det riktig idyllisk ved Lysakerelven. Bildet er tatt fra østsiden av elven, rett nedenfor Linhusveien (mellom Griniveien og Bogstad).

02 Aug 2017

Grønn harmoni

Av Erik Unneberg

Det går en flott tursti langs østsiden av Lysakerelven. Den er omkranset av løvtrær, som gir omgivelsene et harmonisk grønnskjær. Bildet er tatt håndholdt med en lukkertid på 1/100 sekund, så isoverdien måtte opp til 2500.