Toppen av Rughaug

Noen metallrester viser at det har stått et trig.tårn på Rughaug. I dag var det bare blåbær og en turgåer her. Merkelig nok ble det et opphold i regnværet.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Aug 2017

Åpent lende

Av Nina Didriksen

Hogst forandrer landskapet. Det er blitt åpent langs veien mellom Damtjern og Åsa, etter at det er felt mange trær den siste tiden.

08 Aug 2017

Sulutjern i Osmarka med grasmyr og løypeskilt

Av Odd Tore Saugerud

I ettermiddagssol var Sulutjern og myrene rundt ganske innbydende, og svalene (sulu(s) = svale) fløy lavt over vannet. Hvite og gule vannliljer på vannet, ellers mest grasmyr, men med forekomster av både rundbladet og smalbladet soldogg, og noen molter på utvalgte steder. Røsslyngfeltene hadde dessverre for det meste allerede kommet i skyggen av trærne, og er ikke fremtredende på bildet. Såpass idyllisk som dette er sommerstid, er det litt vanskelig å forstå hvorfor det bare var bilder av skiløyper herfra fra før.

08 Aug 2017

Røsslyng ved Sulutjern i Osmarka

Av Odd Tore Saugerud |

Fra tiden vi hadde hytte i Hedalen kjenner vi Suluvann (med Dreparhølen!) i Vassfaret, så da måtte vi naturligvis også innom Suluvann i Osmarka. Det som med en gang slo oss, var de store feltene med røsslyng i full blomst som lyste opp på nordsiden av vannet. Bildet viser bare en liten del av disse.