Fjellsjøen ved Skotjernfjellet

Fjellsjøen ved Skotjernfjellet. Det høres spennende ut, et forpliktende navn. Og vannet er pent nok, det, men fjellet er fullstendig gjemt bak trær. Ved neste besøk skal vi opp på det igjen, men da må det være tørrere i myrene enn nå.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

05 Okt 2017

Oversvømmelse ved beverdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Gjerdingselva gikk stor i dag. Den gikk godt over veien nedenfor det oppdemte vannet vest for Svartvann, men beverdemningen tålte påkjenningen bra.

05 Okt 2017

Med forsiktige skritt over Grimsvannsdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Uværet hadde dynket nordlige deler av Marka grundig. Oppsynsmannen fra Oslo Vannverk sa at de hadde tappet ned Gjerdingen 30 cm før uværet, og nå var vannstanden 30 cm over overløpet. Vått var det ved Grimsvann også, hvor bekken på tre steder gikk helt inn til skrentene, og stien var dekket av vann nesten til toppen av støvelskaftene. Her forserer Atie damkrona med stor forsiktighet: sleipe steiner og strøm som kan fylle en støvel som settes uforsiktig ned eller for mye på tvers. Hun kom tørrskodd over.

03 Okt 2017

Flytende trillesti i Bjønnputtdalen

Av Odd Tore Saugerud

I myrene i Bjønnputtdalen er det delvis bygget trillesti av trykkimpregnerte planker. Antageligvis greit nok når det er tørt, men ikke etter kraftig nedbør. Understøttelsene er nokså sparsommelig fordelt, og har i tillegg enkelte steder sunket ned i myra. Resultatet er flere steder som på bildet. Verre er det at også noen av de tørre partiene ligger løse og flyter, og at understøttelsen er skjev sideveis. I partiet på bildet nådde vannet nesten kanten på fjellstøvlene mine når jeg i tillegg brukte løsbordene som ekstra underlag, og det kom bare et par skvulp opp i dem. Med sykkel kunne man kanskje holdt seg tørr på bena, eller blitt våt over det hele når de sleipe plankene gikk ned sideveis.