Fjellsjøkoia

Dagens første kjentmannspost var litt spesiell, for Fjellsjøkoia var den siste av inneværende periodes 50 poster. OK sted, utsikten kunne vært bedre, men det var noen spor etter gamle, oppbygde tømmerveier for hestetransport i området.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Okt 2017

Fjellsjøen ved Skotjernfjellet

Av Odd Tore Saugerud

Fjellsjøen ved Skotjernfjellet. Det høres spennende ut, et forpliktende navn. Og vannet er pent nok, det, men fjellet er fullstendig gjemt bak trær. Ved neste besøk skal vi opp på det igjen, men da må det være tørrere i myrene enn nå.

05 Okt 2017

Oversvømmelse ved beverdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Gjerdingselva gikk stor i dag. Den gikk godt over veien nedenfor det oppdemte vannet vest for Svartvann, men beverdemningen tålte påkjenningen bra.

05 Okt 2017

Med forsiktige skritt over Grimsvannsdemningen

Av Odd Tore Saugerud

Uværet hadde dynket nordlige deler av Marka grundig. Oppsynsmannen fra Oslo Vannverk sa at de hadde tappet ned Gjerdingen 30 cm før uværet, og nå var vannstanden 30 cm over overløpet. Vått var det ved Grimsvann også, hvor bekken på tre steder gikk helt inn til skrentene, og stien var dekket av vann nesten til toppen av støvelskaftene. Her forserer Atie damkrona med stor forsiktighet: sleipe steiner og strøm som kan fylle en støvel som settes uforsiktig ned eller for mye på tvers. Hun kom tørrskodd over.