Utsikt ned Pipeskaret

Pipesteinen ligger i Pipeskaret sammen med andre interessante steinformasjoner. I forhold til bilde nr. 24002 fra juli 2015 er ståstedet litt forandret, og trærne har delvis felt løvet. Nå er stupet på sydsiden av Pipeskaret tydelig, og steinsøylen på bilde nr. 23964 kan skimtes som en mørk skygge bak treet nærmest stupet. Kanskje den er brukbart synlig når alle bladene har falt av. Bilde nr. 27716 viser raden av steinsøyler sett ovenfra.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Okt 2017

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet: utsikt mot Gaustatoppen

Av Odd Tore Saugerud

Bronsealdergravrøysa er et av stedene i Marka som kan skryte av uhindret utsikt mot Gaustatoppen. Men selv om den var godt synlig for øyet, har kameraet problemer med blådis og kontrast. Legg merke til hvordan fargene tilsynelatende forandrer seg når man zoomer inn fra bilde nr. 27712 via bilde nr. 27713 til dette. Øyet klarer det ganske bra, kameraet sliter.

09 Okt 2017

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet: Kroksund og broene

Av Odd Tore Saugerud

Det er vel bestemt nå at nye E16 og Ringeriksbanen skal krysse Tyrifjorden ved Kroksund, så da gjelder det å bevare utsikten dit som den var, med gammel steinbro med ny bro over, og broen over til Storøya og gården og golfbanen der.

09 Okt 2017

Bronsealdergravrøysa ved Krokskogstupet: utsikt over Hole og Tyrifjorden

Av Odd Tore Saugerud

Tid og vær for å planlegge og synfare neste års tur for Bærum Turlags vandring langs Krokskogstupet til og fra Bronsealdergravrøysa. Ståstedet er denne gane litt lenger øst enn på bilde nr. 12513 fra september 2010, og lyset er også ganske forskjellig. Men utsikten er like flott, og det er god grunn til å ta turen dit. Nå hadde det krava på i skyggen i sydenden av Søndre Muggerudmyra, så høsten er på vei.