Forberedelsene er i gang

Bymiljøetaten i Oslo kommune og Kjelsås Langrenn gjør klart for snøproduksjon og preparering i den 5 km lange løypa i terrenget rundt Linderudkollen sportsstue. Det hentes vann fra Kapteinsputten og Åsputten, og når gradestokken viser flere kuldegrader enn i disse dager, er snøkanonene klare for å starte i området rundt stua, og etter hvert i terrenget rundt.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

08 Nov 2017

Vittenbergkollen: eventyrskog med stup

Av Odd Tore Saugerud

Dette bildet viser et typisk terreng på Vittenbergkollen: høye trær, grønn mosebunn, skrenter, stup, trange daler og søkk. Bildet er tatt sydvest på kollen, rett før stien som fører ned på hesteveien i vestlia av Hansakollen, se bilde nr. 17736.

08 Nov 2017

Vittenbergkollen: et myrdrag er skillet mot Gaupekollen

Av Odd Tore Saugerud

Nabokollen i Maridalsalpene mot nordvest, Gaupekollen, er skilt fra Vittenbergkollen av et myrdrag som går i retning nord-syd. Dette er den søndre delen, en navnløs blautmyr under et stup. Denne dagen var den helt oversvømt. Hit blåste det til stadighet små tåkeflak. I nord ligger Sjuputtmyra. Spennende navn, men det er ikke mulig å se alle puttene samtidig, og det er flere blauthøl og miniputter innimellom.

08 Nov 2017

Vittenbergkollen: eventyrskog, men ikke utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Vittenbergkollen har ikke spor etter tømmerhogst, og skogen er for det meste storvokst med mose, lav og vindfall av forskjellig alder. Sparsomt med stier, noen tråkk, og en del kløfter og stup/skrenter som krever omgåelser. Dette bildet er fra åsryggen mot nord.