Det går mot istapptid

Bekkene går fortsatt åpne, men i fossesprut danner det seg istapper på steiner og trær. Her i en liten foss i elva Songa ved Eggevollen i Finnemarka.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

13 Nov 2017

Kjempevarden på Storsteinsfjell

Av Odd Tore Saugerud

Storsteinfjell er det beste utsiktspunktet mot øst på Skimtplatået i Finnemarka. Om vi ikke fant så mange store steiner, var i alle fall de fleste steinene på toppen samlet i denne imponerende varden. På bildet sees litt av utsikten mot Oslofjorden. Tilskyende og ganske surt vær gjorde at andre utsyn må vente til en annen gang. Et tynt snølag på bakken, men myrene var ikke frosset så dypt at de bar.

13 Nov 2017

Heibu langs blåstien til Storsteinsfjell

Av Odd Tore Saugerud

Langs blåstien fra Eggevollen til Storsteinsfjell ligger det det fem-seks hytter. Dette er Heibu, den minste og koseligste av dem, eiet av den lokale gården Justad. Nymalt så langt stigen rakk, og med et spesielt mini-elghode over inngangsdøra.

13 Nov 2017

På ski i Lillomarka 13. november

Av Kjersti von Krogh |

Den fine kalde tiden er kommet, og jammen treffer vi på en kar med ski på beina! Ingen lang biltur for å komme til løypa fra Solemskogen og gå den mye brukte skogsbilveien til Breisjøen. Og i morgen er det meldt snø - det er bare å glede seg!