Huldertjern: nå et avsides skogstjern

I dag ligger Huldertjern avsides, og er bare så vidt synlig fra krysset mellom blåstiene fra Sollihøgda til Lindeberget via Bråtan og via Høgbrennåsen. Før var det mye aktivitet her, da lysløypa på Sollihøgda gikk sydover og snudde ved tjernet, se bilde nr. 17078 og bilde nr. 17077. Om tjernet kan forsvare navnet sitt, er uvisst. Her er i alle fall et lag med tåkedis i ferd med å danne seg etter solnedgangen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

21 Des 2017

Lindeberget: flott utsikt

Av Odd Tore Saugerud

Selv om besøkende ikke er ønsket på Lindeberget, er det god grunn til å legge turen innom der for å få med seg utsikten mot Sylling (i tåka) og Finnemarka med Hørtekollen. I gamle dager, da dette var et løypeknutepunkt, var det både mulig å få servering og varme seg i den gamle stua som sto der.

21 Des 2017

Lindeberget: fortsatt ingen spor etter aktivitet

Av Odd Tore Saugerud

Det ble bygget nye og større bygninger på Lindeberget i tiden før 2009, se bilde nr. 10730. Jeg besøkte stedet vinteren 2010, se bilde nr. 11501, og fant ingen spor etter aktivitet da. På dagens runde fra Sollihøgda om Bråtan til Lindeberget og tilbake over Høgbrennåsen kunne vi fortsatt ikke se spor etter nylig aktivitet. Det var kjørt opp anseelige mengder med ved, så kanskje skjer det noe senere på vinteren. Den rødmerkede løypa fra Sollihøgda går fortsatt utenom Lindeberget slik som eieren der forlangte for ca. ti år siden.

21 Des 2017

Skummelt?

Av Eyvind Wang

Mildere enn på lenge i Vestmarka. Og nå som det er så fint. Vi krysser fingrene for skiføre i julen.