Slottsberget: en spettspist maurtue og utsikt mot stupene ved Vardåsen

Slottsberget er den delen av Vardåsmassivet som ligger vest for den skarpe Råtadalen, som nesten deler massivet i to. Et kupert område med mange stier og tråkk, noen blåmerkede. På ryggen i øst er det også rester etter en rødmerket skiløype. Langs denne, ved Tælabonnmyra, fant vi denne spettspiste maurtua med minst ti større og mindre spetthull, sannsynligvis etter svartspett. Fra stien er det også noen utsikter mot stupene ved Vardåsen, eller mer korrekt, stupene i Haugeråsen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

22 Des 2017

Kreativ sporsetting

Av Jørgen Øverbye

Bymiljøetaten hadde gjort en flott innsats med sporsetting fra Solemskogen til Grorud. Med gamle ski var det fint å gå, selv om isklister var en nødvendighet.

22 Des 2017

Julehilsen fra Stormyr

Av Eyvind Wang

Ved 9-tiden i dag morges var det fin soloppgang over Vestmarka. Som man ser til venstre i bildet, holder løypene seg ganske bra.

21 Des 2017

Myra syd for Tjernslitjern

Av Odd Tore Saugerud

Syd for Tjernslitjern er det et stort myrområde, som før var ganske sammenhengende, men som nå er i ferd med å vokse til. Rett til høyre for trærne på høyre side i bildet gikk den gamle lysløypa «på land» igjen etter å ha gått over ryggen fra Huldertjern over den nokså bløte myra. Nå går bare løypa til Bråtan der.