Finværet drar mot nord

Denne dagen opprant med sol, men yr.no spådde snø fra kl. 16:00. Her er skyene i ferd med å overta, og Oslogryta og fjorden ser nokså dystre ut. Mellom øyene er fjorden for det meste dekket av is. Color Line til Kiel ligger fortsatt ved kai, tre kvarter etter normal avgangstid.

Finværet drar mot nord

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

09 Jan 2018

Jordet Kjerkebråtan

Av Odd Tore Saugerud

I Tanumskogen ligger det to jorder, Øst-Kølabånn midt på Tanumåsen, se bilde nr. 24669, og rett syd for kirken Kjerkebråtan, som dette bildet viser. Her har allerede solen begynt å bli gyllen, og det er litt av en halo midt i bildet.

09 Jan 2018

Tanum kirke i vinterskrud

Av Odd Tore Saugerud

Det er ikke hvert år det er så fine vinteromgivelser rundt Tanum kirke som nå. Dette skyldes nok kombinasjonen av kulde og tåke og nordatrekk fra snøkanonene i Kirkerudbakken.

09 Jan 2018

Tanumplatået i hvitt med deler av halo

Av Odd Tore Saugerud

Delvis takket være snøkanonene i Kirkerudbakken står Tanumområdet og Kirkerud frem som det mest vinterlige landskapet sett fra Kolsås. Denne dagen var det også «diamantstøv» (små, sekskantede retningsorienterte isflak eller prismer) i luften og tendenser til halo som ekstra bonus. Den kom og gikk med snoen, og etter det min kone kunne rapportere fra Lillomarka, var den både tydeligere og med flere buer der. På bildet er deler av en 22 graders halo med bisoler, eller værmenn som de også kalles når de står alene og er regnbuefarget. På toppen er det en v-formet tangentbue. Her var også deler av en sjelden 44 graders halo synlig et øyeblikk, men den forsvant før jeg fikk tatt bildet. For forklaring på flere av buene som kan opptre, se bilde nr. 26345 og bilde nr. 26346.