Søndagstur fra Stryken

Ikke så mange med Gjøvik-toget som kom til Stryken stasjon litt over halv ti, men det er stor utfart senere på dagen nå midtveis i januar. Foreløpig er det ikke trangt om plassen i nypreparerte løyper, fantastisk innsats av preppemannskapet!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

14 Jan 2018

Hjemtur over Snøploghøgda

Av Kjersti von Krogh

En eventyrlig januarsøndag med store mengder snø i skogen! Det går vel mot en del toppbrekk med meldt mildvær og vind. En vakker hjemtur over Snøploghøgda på ubrøytet skogsbilvei forbi Karidalskrysset der veien fra Store Daltjuven og Store Sandungen kommer opp.

14 Jan 2018

Vinter på Sessvollmoen

Av Eivind Molde

Man tenker kanskje mer på forsvaret enn på friluftsliv når man hører navnet Sessvollmoen, men her er gode muligheter for det siste. Skituren kan gjerne starte i løypa som går nordover i skogen herfra.

14 Jan 2018

Skispor der hestejernbanen gikk

Av Eivind Molde

En rett, og helt flat, strekning gjennom skogen på Romerikssletta. En gang gikk det en hestejernbane her - mellom Berger Bruk ved Hurdalssjøen (hvor det var sagbruk og glassverk) og Dal stasjon. Den stod ferdig til Norges første jernbane mellom Kristiania og Eidsvoll ble åpnet i 1854. Hestejernbanen, som fikk navnet "Bergerlinna", ble imidlertid nedlagt i 1895. Skinnene ble fjernet, men deler av den gamle traseen er i dag en fin turvei hvor det vinterstid prepareres skiløype.