Vilt, smalt og vakkert i Svartdalen

Like før Torsmåsan går Svartdalen innover mot Fingerbølmyrene. Dalen er trang, vill og smal, så her er det kun mulig å gå med selvtråkk, og det er det mange som gjør hvert år. Dalen er for smal til at selv scootere kan kjøre løyper her. I år gjør mye snø sitt til at den er ekstra smal og kronglete, så vi gikk i sikk-sakk innover og oppover. Ferden gikk rundt stupbratte kløfter, isfosser og nedfalne trær, og er en opplevelse. Det er ikke mange slike perler igjen i Oslomarka som er så ville!

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

11 Feb 2018

På smale spor inn i Svartdalen med ekstra mye snø i år

Av Aina Grymyr

Her er vi ved krysset mellom hovedløypen og villøypen Svartdalen. Vi valgte å gå inn i den trange dalen, som tar av her ved Torsmåsan.

11 Feb 2018

Flotte forhold i den gamle "Pensjonistløypen"

Av Aina Grymyr

Det er ikke ofte det er nok snø til at denne løypen prepareres, men i år er det endelig et slikt år. Det er praktfullt her nå, med snødekte trær, glattet løype og et koselig enslig spor som holdes åpent av ivrige østmarkinger. Vi valgte å ta løypen sørover, og det var litt flere bakker til at vi vil kalle den veldig "snill", men nå er det nok snø til at det er herlige forhold.

11 Feb 2018

Mange ivrige unge skiløpere konkurrerte i flotte forhold på Skullerudstua

Av Aina Grymyr

Søndag 11/2 ble Rustadstafetten 2018 arrangert på Skullerud idrettsanlegg fra 9 år til superveteraner. Det krydde av ivrige skiløpere i alle aldre, og vi så mange unge som alt har kopiert den spesielle løpe-opp-bakkene-teknikken til Johannes Høsflot Klæbo.