Like etter krysset ved Rundmyr

Siden den «nye» løypa mot Langmyr til høyre hadde et bart stykke, tok jeg den gamle til venstre. Det gikk bra med litt balansekunst. Det er ikke lenge før den løypa er umulig å bruke. Videre så ble det utfordringer ved Slakteren, mot Blankvannsbråten, frem mot Kobberhaugen og opp mot Glåmene. Derfra og inn mot Kikutstua var det bra, bortsett fra under kraftledningen. Noen partier var veldig bra, men det tar litt tid når man må ta av skiene mellom fem og ti ganger, avhengig av hvilket skipar du bruker. En tur til Mylla er nok å foretrekke for en mer sammenhengende skitur.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - vinter

29 Apr 2018

Helt greit mellom Grønland og Mikkelsbonn

Av Erik Unneberg

Det er ikke hverdagskost at løypen mellom Grønland og Mikkelsbonn har sammenhengende skiføre i månedsskiftet april/mai, men i år er det slik. Det er fortsatt mye sne i denne delen av Vestmarka, og i dag kunne turen Franskleiv - Grønland - Mikkelsbonn -Svartvann - Langåsen - Franskleiv gås uten at skiene måtte av en eneste gang.

29 Apr 2018

Vårtur på Grønlandsveien

Av Erik Unneberg |

Jan Henrik Ravn hadde gått fra Skoglund i dag, og kunne fortelle om fine skiforhold derfra og forbi Svartvann. Også på Grønlandsveien var føret greit, årstiden tatt i betraktning. Bildet er tatt ved Stovivollen.

22 Apr 2018

Myrskogen skianlegg bygges ut

Av Eivind Molde

Tore Gullen har fullført nok en runde i den nye konkurranseløypa på Myrskogen. Den 5 kilometer lange løypa stod klar til sesongen 2017/2018. Gullen er leder i anleggskomiteen for Myrskogen skianlegg, og forteller at løypa skal lyssettes i løpet av året. Også tidtakerbu og andre fasiliteter skal på plass. Han forteller om en stor dugnadsinnsats som er lagt ned i forbindelse med utbyggingen, og et svært godt samarbeid med grunneieren. Han mener utbyggingen av anlegget gjør Myrskogen langt mer attraktiv for skiinteresserte her i området, og som aktuell arena i forbindelse med større renn, som norgescup for junior og senior. Fra Myrskogen går det også skiløype i retning Vangen, og videre på begge sider av E16, mot Kinge og Halvorsrud. Fra Halvorsrud er det forbindelser videre mot Kalvsjø og opp i den nordlige delen av Nordmarka. Det jobbes også med planer om en 2,5 kilometer lang rulleskibane her på Myrskogen. I bakgrunnen ser vi klubbhuset til Jevnaker IF Ski.