Køllen: Stua i hytta med tørrgran på taket

Bilde nr. 24632 viser hytta med tørrgran på taket i desember 2013. Utvendig har det ikke skjedd mye siden da, men nå var vinduet i utgangsdøra knust, og både den og døra til kjøkkenet innenfor sto vidt åpne. Hytta har to rom, et knøttlite kjøkken og stue med køyesenger, og en innebod i tillegg. Den var i alle fall i bruk til 4. august 1987, da Aftenposten rapporterte om «total sykehus-krise». Den kan ha vært ganske koselig og varm, med både peis og ovn. Jeg lukket dørene så godt som mulig etter fotograferingen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Mai 2018

Køllen: Den sydligste «kaffidoktorhytta» etter snøvinteren 2018

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den første «kaffidokothytta» vi fant. Bilde nr. 18064 viser hvordan den så ut i romjulen 2006. Etter da har forfallet bare fortsatt, og i dag, mai 2018, ser den slik ut som dette bildet. Sideveggen mot syd har nå falt helt sammen, og taket holdes bare oppe av endeveggene og et tynt bord som sto inntil mursteinsmuren. Pipa er fullstendig frittstående og støtter ikke resten av hytta.

22 Mai 2018

Køllen: Enda ei hytte i giemselen

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 20975 og bilde nr. 28144 viser de to hyttene «i gjemselen» som var gjemt i tett skog før det ble hogd rundt dem. Men ifølge orienteringkartet skulle det også være en tredje hytte her, sannsynligvis syd for de to. Utenfor hogstfeltet er skogen tett, og terrenget bratt og uoversiktlig, og det var ingen hytte i syd. Et nytt, omfattende søk nord for hogstfeltet ledet frem til denne hytta med stort uthus og utedass. Hit gikk hverken sti eller tråkk, men hytta var ikke preget av forfall, bare av manglende bruk. Så de to hyttene på kartet er denne med uthus, mens den ene hytta lenger syd er de to i hogstfeltet.

23 Mai 2018

Helt på kanten

Av Torgeir Stenstad

En gruppe på 14 kjentmenn besøkte kjentmannsposten "Slottet" nord for Sørkedalen i kveld. Her på den vestre toppen var det fantastisk utsikt, men stupbratt ned, så det gjaldt å være forsiktig. Til tross for høye temperaturer de siste dagene, lå det ennå snø på skyggefulle steder.