Sjelden blomst, men her vokser den!

Den sjeldne gulveisen blomstrer alltid i månedsskiftet mai/juni ved Bjørum sag, nede ved Isielva. Også i år tittet den frem mellom bregnekrattet nede ved elven.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

22 Mai 2018

Køllen: Naboen til «kaffidoktorhytte» nr. 10

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 18067 viser «kaffidoktorhytte» nr. 10. Men med litt ekstra synfaring dukket det opp enda ei hytte rett ved, godt gjemt bak en liten kolle og omgitt av skog og kratt. Den kunne vel være på ca. 8 kvadratmeter inklusive innebod, og ligger uten utsikt mot en tettvokst myr. Dette er den minste hytta vi har funnet på Køllen, og vel også den som har den dårligste beliggenheten.

22 Mai 2018

Køllen: Stua i hytta med tørrgran på taket

Av Odd Tore Saugerud

Bilde nr. 24632 viser hytta med tørrgran på taket i desember 2013. Utvendig har det ikke skjedd mye siden da, men nå var vinduet i utgangsdøra knust, og både den og døra til kjøkkenet innenfor sto vidt åpne. Hytta har to rom, et knøttlite kjøkken og stue med køyesenger, og en innebod i tillegg. Den var i alle fall i bruk til 4. august 1987, da Aftenposten rapporterte om «total sykehus-krise». Den kan ha vært ganske koselig og varm, med både peis og ovn. Jeg lukket dørene så godt som mulig etter fotograferingen.

22 Mai 2018

Køllen: Den sydligste «kaffidoktorhytta» etter snøvinteren 2018

Av Odd Tore Saugerud

Dette er den første «kaffidokothytta» vi fant. Bilde nr. 18064 viser hvordan den så ut i romjulen 2006. Etter da har forfallet bare fortsatt, og i dag, mai 2018, ser den slik ut som dette bildet. Sideveggen mot syd har nå falt helt sammen, og taket holdes bare oppe av endeveggene og et tynt bord som sto inntil mursteinsmuren. Pipa er fullstendig frittstående og støtter ikke resten av hytta.