En hytte i det grønne

Fra den lille åsen Steinbrotet skimtes en hytte i lia på østsiden av Langlielva. Råkollen befinner seg bak trærne omtrent midt i bildet. Steinbrotet antas å ha fått navn etter et steinbrudd, men det er litt uklart hvor dette lå. Vis-a-vis åsen, på den andre siden av Langliveien, ligger Steinbrothytta.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2018

Skogbrann på Åmotkollane

Av Odd Tore Saugerud

Skogbrann på Åmotkollane i dag, etter det vi kan se på Krokskollen. Fra Kolsås 8 km unna kan vi se flammer enkelte steder, mest sannsynlig i gras og lyng. Brannhelikoptrene går i skytteltrafikk fra Rognlivann og muligens også Kollevann. Varmedis og urolig luft er ikke særlig gunstig for fotografering på så lang avstand. Politiet har funnet kaffekjele på bålplass og anser kaffekoking som mulig årsak. På Krokskollen sto en kaffekjele allerede i 2013, se bilde nr. 20238. Informasjon om dette er sendt.

27 Mai 2018

Utsikt vestover fra Steinbrotet

Av Nina Didriksen

Øst for Langliveien, nord for Kjelsåskulpene, ligger den 403 meter høye åsen Steinbrotet. Toppen har halvåpen skog med litt utsikt, her vestover mot Orrhaneberget/Larvikåsen.

26 Mai 2018

Solpilar og bisol over Eineåsen etter solnedgang

Av Odd Tore Saugerud

Etter solnedgang i kveld ble en lysende stråle synlig over horisonten der solen hadde gått ned. Dette var en såkalt solpilar eller solsøyle, som skyldes at solen lyser opp retningsorienterte iskrystaller høyt oppe i atmosfæren. Etter hvert kom det også en svak bisol (del av en halo) til venstre for solpilaren, som da avtok noe i styrke. Litt etter at bildet ble tatt, kl. 22:52, hadde pilaren akkurat forsvunnet bak åsen, men kl. 23:15 sto den over Lommedalen, kortere, men mer intens, mot en flammende himmel. Litt rart å se nå når vi har så sterk og vedvarende varme, særlig fordi dette ofte varsler væromslag.