En vakker sommerdag i mai

Selv om vi fremdeles er mai, er det lett å få sommerfølelser, så varmt som det er. Sommerlig er også omgivelsene ved Søndre Åmot gård, som du passerer på vei opp fra Åmot parkering nedenfor Sørkedalen skole.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

27 Mai 2018

En hytte i det grønne

Av Nina Didriksen

Fra den lille åsen Steinbrotet skimtes en hytte i lia på østsiden av Langlielva. Råkollen befinner seg bak trærne omtrent midt i bildet. Steinbrotet antas å ha fått navn etter et steinbrudd, men det er litt uklart hvor dette lå. Vis-a-vis åsen, på den andre siden av Langliveien, ligger Steinbrothytta.

27 Mai 2018

Skogbrann på Åmotkollane

Av Odd Tore Saugerud

Skogbrann på Åmotkollane i dag, etter det vi kan se på Krokskollen. Fra Kolsås 8 km unna kan vi se flammer enkelte steder, mest sannsynlig i gras og lyng. Brannhelikoptrene går i skytteltrafikk fra Rognlivann og muligens også Kollevann. Varmedis og urolig luft er ikke særlig gunstig for fotografering på så lang avstand. Politiet har funnet kaffekjele på bålplass og anser kaffekoking som mulig årsak. På Krokskollen sto en kaffekjele allerede i 2013, se bilde nr. 20238. Informasjon om dette er sendt.

27 Mai 2018

Utsikt vestover fra Steinbrotet

Av Nina Didriksen

Øst for Langliveien, nord for Kjelsåskulpene, ligger den 403 meter høye åsen Steinbrotet. Toppen har halvåpen skog med litt utsikt, her vestover mot Orrhaneberget/Larvikåsen.