Ved Lille Gyrihaugtjern

Folketomt i disse traktene en varm junidag. Nå er selv myrene tørre, og det ble en kort rast mens insektene surret ubehagelig omkring.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

09 Jun 2018

Varm junidag øst på Gyrihaugflaka

Av Torgeir Stenstad |

Med sol og temperatur godt opp på 20-tallet, var det knusktørt i skogen, og insektene trivdes. Her ved kjentmannspost nr. 18 var det fantastisk utsikt østover.

07 Jun 2018

Langbord hos Anne på landet

Av Odd Tore Saugerud

Anne på landet er en liten kafé ved Hvervenbukta der det serveres god og tradisjonell kost. Med over 30 deltagere kom langbordet til god nytte denne dagen. Heldigvis lå bordet i skyggen, for temperaturen passet bedre til et bad i fjorden enn til mat i solsteken. Anne har også et rullende bølgeblikkskur, en Citroën varebil fra rett etter krigen. Egentlig ganske primitiv og heslig, men svært ettertraktet i samlerkretser nå for tiden.

07 Jun 2018

Gjersjøelva: oppgangssaga

Av Odd Tore Saugerud |

Gjersjøelva var en viktig drivkraft for lokale aktiviteter, i sin tid med både sager og møller, og i mer moderne tid også med elektrisitetsverk. Her informerer vår entusiastiske og kunnskapsrike guide Harald Lundstedt om hvordan en oppgangssag er oppbygd, hvordan den virker, og om kunsten å dele stokker på langs uten å ødelegge stokk eller sagblad. Med dagens tørkeperiode var det ikke vann nok til å drive saga, men slik var det også før i minst 20 av årets uker.