Spålen: meandre i mudderlaget

I vika der løypa forbi Tvetjerna kommer ned, har en liten, men flittig bekk laget fine meandre i mudderlaget siden midten av mai. Til tross for tørken var det vann i denne nå, og også i andre småbekker. Mose og myrer var våte, og mudderet fuktig og bløtt. Det må ha vært noen kraftige regnskyll i dette området på søndag og mandag.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

12 Jun 2018

Spålen: atthaldsdemningen syd for hoveddemningen

Av Odd Tore Saugerud

Det er også en atthaldsdemning i tørrmurt gråstein syd for hoveddemningen. Den ser ut til å være i god stand, og er heller ikke nevnt på oppslagene med arbeidsomfang.

12 Jun 2018

Spålen: utsikt fra demningen mot vest

Av Odd Tore Saugerud

Slik er utsikten fra damkrona mot vest nå når Spålen er tappet ned. Bilde nr. 19972 viser hvordan den var i august 2013 ved mer normal vannstand. Men allerede da var den på grunn av lekkasjer under den maksimale reguleringshøyden.

12 Jun 2018

Spålen: demningens vannside

Av Odd Tore Saugerud

Forberedelsene til vedlikeholdsarbeidet har startet, og det er fraktet inn en liten gravemaskin med helikopter fra enden av Fagerliveien. Foreløpig er det laget en vei/sti på vannsiden, og lagt rør for ønsket vannstand. Vedlikeholdet skal omfatte omfuging, skifte av dambru, bjelkestengsler og fløteluker. Så langt er bare demontering påbegynt.