Glitredammen: helt nedtappet, demningens vannside

Glitredammen har vært helt nedtappet for inspeksjon av damlukene. Ingen feil ble funnet, bare overflaterust. Men nå er vannføringen i Lomma så liten at kravet til minimumsvannføring nedenfor demningen gjør at bunnlukene ikke kan strupes mer, så det er helt uvisst når Glitredammen kan fylles opp igjen. Demningen er ca. 9 meter høy og 40 meter bred. Den nærmeste bunnluken med gitter er inntaket til Spigerbrugsfaldets kraftverk, de to neste lukene er bunnluker for tapping av dammen.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

03 Jul 2018

Julikveld ved Halssjøen

Av Torgeir Stenstad

Ennå bra med vann i Halssjøen, men det var en slunken bekk som rant ned i Drettvann. Varmen fortsetter, og 27-28 grader var det nok, selv her inne i skogen.

03 Jul 2018

Hopp i havet - eh - Marka!

Av Odd Stiansen |

Den flotte sommeren gjør at badetemperaturene er fine også i Marka, som her i Strømsdammen. En forskjell fra strendene ved fjorden er dog at det er langt mindre folk, og ingen fare for brennmaneter.

02 Jul 2018

Strandliv ved Bogstadvannet

Av Erik Unneberg |

Nok en gang fikk vi en av disse dagene med temperaturer opp mot 30 grader. Ikke rart folk søkte avkjøling ved vann og sjø. Ved badeplassen på østsiden av Bogstadvannet var det mange som nøt sommerlige aktiviteter.