Starkadhytta 2008

Slik så hytta til skiklubben «Starkad» i 2008. Forskjellene mellom da og 2018 er at det har blitt laget ny tram til stabburet, det røde skjulet bak dette har bleknet og kledningen har begynt å råtne nederst. Noen kilder sier at hytta ble bygget der husene på den gamle husmannsplassen hadde ligget. Disse ble brent ned da plassen ble fraflyttet rundt år 1900.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

18 Jul 2018

Demningen i Harestuvannet

Av Odd Tore Saugerud

Harestuvannet er demt opp med en kombinasjon av demning og bru. Bildet viser at vannstanden er langt under normal reguleringshøyde, og på nedsiden av demningen er det tydelig at det kommer vann ut av bunnlukene. Så her reguleres det for tiden etter minste tillatte vannføring, og vannet som skulle kommet hit fra Grimsvannet, Gjerdingen og Store Daltjuven, går til Oslo i stedet.

18 Jul 2018

Lav vannstand i Harestuvannet

Av Odd Tore Saugerud

På vei mot Katnoselva la jeg merke til at det var lange strender både i Harestuvannet og i Store Skillingen. Her er Harestuvannet sett fra syd. Bildet viser at det er mye som vanligvis er under vann, som nå ligger åpent og tørt.

18 Jul 2018

Bra vannføring i tunnelen Store Daltjuven-Ingvaldsflaten

Av Odd Tore Saugerud

Det renner også friskt ut av tunnelen Store Daltjuven-Ingvaldsflaten, betraktelig mer enn det gjorde på bilde nr. 27595 fra september 2017. Så det er vel et hint om hvorfor noen elver har minst normal sommervannføring, tørken til tross: Oslo kommune trenger vann, og har sørget for at de kan tappe reservoarene innover i Marka til laveste reguleringsstand for å skaffe byen drikkevann, ref. markanyttartikkelen «Det store vanntyveriet». Jeg rakk dessverre ikke å sjekke vannstanden i reservoarene ovenfor Store Sandungen, men det kan være mulig med litt mindre varme dager.