Morgenstemning ved Rausjø

Til tross for tørkesommeren i Marka, er det frodig enkelte steder, som her på vestsiden av Rausjø.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

07 Aug 2018

Folk og fe på Deliseterodden

Av Lise Henriksen |

Det er snart 200 år siden det var setring her ved den nedlagte Delisetra, innerst i Børtervann. Men denne dagen er seks spælsau på vandring fra Bøvelstad til Rausjøgrenda, her ved en av dem. De driver med både sau, ku og gris, gårdbrukerne på gården Søndre Oppegård på Svartskog: Hilde Hammer (t.v.) og Kristin Hammer Aukrust, som også er veterinær. Nevøen Jens er med som gjetergutt. Det er sannelig ikke hver dag man treffer bufe i Østmarka naturreservat. Ellers kan man lese mer om "Gården på Svartskog" på Facebook.

07 Aug 2018

Sauenes hjemtur fra Bøvelstad

Av Lise Henriksen |

Hver sommer har en flokk gammel norsk spælsau beitet på vollen på Bøvelstad - behørig inngjerdet for ulven. Nå var det tid for hjemtur - som foregår langs blåmerket sti gjennom Østmarka naturreservat til Rausjøgrenda. Derfra videre på fire hjul til Søndre Oppegård på Svartskog. Her ser vi både to- og firbente på vandring opp fra Vestre Deliseterdalen.

03 Sep 2017

Hovedstadens første skirenn fant sted ved Alna

Av Steinar Kjærnsrød

Hvem hadde trodd at hovedstadens første skirenn fant sted i "lavlandet" rundt Grorud? Men det gjorde det - nærmere bestemt ved Leirfossen ved Alna