Velfortjent applaus på Maridalsspillet 2018

Maridalsspillet er en årlig sensommertradisjon, som startet i 1974. Scenen er kirkeruinene ved bredden av Maridalsvannet. I 2018 ble tradisjonen fornyet med et nytt spill hvor handlingen er lagt til Maridalen under annen verdenskrig. Her tar skuespillerne i mot velfortjent applaus etter premieren. Forestillingen startet i dagslys, men ved forestillingens avslutning er solen så langt under horisonten at det kunstige lyset dominerer, særlig på bildebrikken.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

13 Aug 2018

Kultur og natur i Maridalen

Av Odd Stiansen

Maridalsspillet er en årlig sensommertradisjon, som startet i 1974. Scenen er kirkeruinene ved bredden av Maridalsvannet. I 2018 ble tradisjonen fornyet med et nytt spill hvor handlingen er lagt til Maridalen under annen verdenskrig. Her er premierepublikummet på vei inn på spillplassen, etter å ha passert en rekke tablåer på veien fra parkeringsplassen ved Hønefoten.

13 Aug 2018

Glitredammen har blitt grønn

Av Odd Tore Saugerud

For bare tre måneder siden var den tidligere bunnen i den nedtappede Glitredammen bare brunt mudder, se bilde nr. 29510. Nå er det grønt, og kunne kanskje vært egnet som tilleggsfôr til kyrne som beitet på vollene rundt dammen om grunnen ikke hadde vært så bløt. De med stor og god skjerm vil kanskje se en liten grå flekk over steinene i venstre side av elva nær bildets venstre kant. Det så ut som en stor rovfugl, som fløy opp med kraftige og tunge slag da jeg senere kom ned mot den delen av dammen. Den tykkeste fugleboken vår sier at gråhegre i flukt ofte mistas for stor rovfugl. Dette var en gråhegre.

09 Aug 2018

På sykkeltur i Sognsbygda

Av Eivind Molde

Flott å sykle på grus gjennom kulturlandskapet i Sognsbygda, som ligger nordøst i Jevnaker.