Fossen etter demningen ved Guribysaga

Dette bildet bør sammenlignes med bilde nr. 17210 fra september 2012, da det også var liten vannføring i Lomma. Ved første øyekast er tørrgrana, som en tidligere flom har ført med seg over demningen, forskjellen. Men det er mer: Den største av vannpyttene nedenfor fossen har blitt til grønt moseteppe, og de andre pyttene er vekk. På oversiden av demningen lå flere tørrtrær og ventet på neste flom, men vannstanden her var mye lavere enn da bildet fra 2012 ble tatt. Det er tydelig at mesteparten av den lille vannføringen gjennom Glitredammen kommer fra regulert minstevannføring i Vesleelva fra Aurevann, se bilde nr. 29869.

Edit

Eldre bilder i kategori: Marka - sommer

29 Aug 2018

Lommas elveløp: vannputter i en steinørken

Av Odd Tore Saugerud

Dette er elveløpet videre nordover fra lunsjstedet på bilde nr. 29914. Vann i de dypere partiene, men ellers bare stein. I vannputtene svømte det fiskepinner, kanskje 15 centimeter lange. Disse opplever sannsynligvis langvarig sultefôring.

29 Aug 2018

Lunsj ved Lomma

Av Odd Tore Saugerud

Dagens lange tur med DNTs seniorbussen gikk fra By over Solkollen – Holmenvassbu – Lomma – By i delvis stiløst terreng. Her inntas lunsjen der stien fra Holmevasshytta kommer ned til Lomma. Aldri før har vi sett så lav vannføring i Lomma, og deltagerne kunne nå oppleve å krysse elva tørrskodd. Litt av en kontrast til vannføringen da den grønne grasbakken ble gravet ut helt opp til veikanten.

28 Aug 2018

Klar høstluft ved Skjærsjødammen

Av Torgeir Stenstad

Vannet ligger som et speil, og det var flott med en sykkeltur rundt Maridalen i kveld.